Dit staat boven de paragraaf in hoofdstuk 1  in het nieuwste boek van Linda Silverman’ Giftedness 101‘. Het gaat over de onzichtbare begaafdheid van kinderen. Als ik zoiets lees transponeer ik het direct naar volwassenen. Ik ontmoet in mijn werk herhaaldelijk mensen die zich aangetrokken voelen door hetgeen ik schrijf over beelddenken, maar die voor mij overduidelijk hoogbegaafd (gifted) zijn en nu beschrijft Linda dit zo mooi in haar boek. Zij geeft aan dat als je weet hoe en waar te kijken dat je dan deze onzichtbare begaafdheid kunt zien. Heerlijk is het dat iemand woorden geeft aan mijn gevoel.
Zij schrijft: Als je er oog voor hebt zie je het in de wijze van redenering of in het juist niet maken van je huiswerk, in een goede grap, in een fascinerende vraag in het tekenen van de binnenkant van een pompoen in plaats van de buitenkant, enz. enz.
Zou het ook in mijn foto’s zichtbaar zijn?

energie energie 2

Het is niet eens van belang dat dit een teken van begaafdheid is. Het is heerlijk om deze foto’s gewoon te maken en te tonen zonder je te bekommeren over afkeurende / onbegrijpende blikken. Dit gun je al die ‘sleeping dragons’.
En dan ben ik pas op pagina 2 en het geeft me al zoveel woorden voor mijn gevoel/ intuïtie. Ben benieuwd hoe het verder gaat.