Schrijven over beelddenken

Zoals voor veel beelddenkers is schrijven voor mij geen vanzelfsprekendheid. Liever vertelt ik over mijn ervaringen.

Echter mijn wens om mijn kennis met zoveel mogelijk mensen te delen geeft mij telkens weer de energie om te gaan schrijven. Liefst beschrijf ik mijn ervaringen in korte verhalen, columns of blogs. Daarnaast heb ik met Coaralien van Hattem jaren gewerkt aan de Atlas van het beelddenken. De Atlas is inmiddels uitgegroeid tot een standaardwerk.

du0-gesprek-beelddenkwerken

De ‘Atlas van het beelddenken’ beschrijft in woord en beeld de wereld van de beelddenkers: hun denkwijzen, hun manier van communiceren en de ( werk) omgevingen waarin zij zich prettig voelen.

columns-beelddenkwerken

Mijn dagelijkse belevenissen als beeldddenker beschrijf ik in columns. ‘Hardop denkend’ doe ik zo onderzoek en ontwikkeld kennis. De laatste tijd zijn het vaker blogs dan columns. Het schrijvend denken en kennis ontwikkelen blijft doorgaan.

artikel-beelddenkwerken

In 2018 heb ik  op 6 plaatsen in Nederland een inleiding mogen houden voor  loopbaancoaches, die aangesloten zijn bij de NOLOC. Met steeds meer plezier heb ik  door het land gereisd en vele coaches kennismaken laten maken met het fenomeen beelddenken.
Als afronding van deze tournee is een artikel van mij in het blad Loopbaanvisie verschenen.