Even voorstellen

Ik stel mij graag even voor:
Voor mij is ruimtelijk en beeldend denken een vanzelfsprekendheid. Vele dimensies typeren mijn werk. Nog vanzelfsprekender is dat “Alles stroomt”. Stagnatie geeft spanning en onrust. Leren brengt mij weer in beweging. Zelf leren maar ook anderen verder helpen in hun ontwikkeling. Dit was al zo tijdens mijn loopbaan binnen de rijksoverheid en dit is daarna niet anders geworden.

mechel-schrijven

Reacties

“Gefocused en in verbinding met ideeën en mensen. Heerlijk om in deze stroom met Mechel mee te reizen”

“Je bent een voorbeeld voor mij als het gaat om ‘jezelf zijn’ en daardoor zo onweerstaanbaar authentiek zijn.”

“Jouw werk heeft mij en vele anderen die ervaring van die zak met kwartjes gegeven, en daarna dat heerlijke gevoel van eigen kracht. Dank je wel.”

Werkervaring

Ir. Mechel E. Ensing-Wijn
Opleiding: Landbouw Universiteit Wageningen
Werkervaring:
1 jaar: Middelbare Tuinbouwschool Utrecht
20 jaar: Ministerie van LNV en VROM.
Diverse functies en projecten op het gebied van landbouwvoorlichting, -onderzoek en -onderwijs, organisatie verandering en organisatieontwikkeling.
Als projectmedewerker kwamen daar nog diverse beleidsterreinen bij: oormerken bij runderen, belasting, kwaliteit groene ruimte etc.
15 jaar: zelfstandig ondernemer.
Meer informatie specifieke informatie staat in linkedin profiel.

Ontwikkeling

Na een interessante loopbaan bij de rijksoverheid ben ik als zelfstandig ondernemer verder gaan werken. Er ontstond ruimte om me te ontwikkelen hetgeen resulteerde in mijn eigen bedrijf Beelddenkwerk. Ik ben weer in alle heftigheid gaan het leren en mezelf ontwikkelen. Mijn veelzijdige talenten worden hierdoor steeds meer zichtbaar. Ik ben een self made woman, die graag vernieuwt en dit ook bij anderen teweeg wil brengen.

Inspiratie

De ondernemers in de glastuinbouw hebben mij altijd geïnspireerd. Zij zijn voor mij een voorbeeld hoe het ook kan. Zij blijven zich continu ontwikkelen. Zij leiden een ingewikkeld bedrijf met veel facetten en dat met een hoog financieel risico. Er komt veel passie bij kijken en dat stralen ze uit. Met wat ik nu weet zijn het net als ik in veel gevallen extra intelligentie beelddenkers.
Kunst en kunstenaars zijn voor mij een nieuwe inspiratiebron.
Annelien van Kempen en Ellen van Stokkum zijn hierbij bijzonder waardevol gebleken.

Veelzijdig

Veel van mijn creaties zijn te zien op het instagram account Kijk-mee-met-Mechel

Ik heb mij  laten verleiden om ook het kunstpad te betreden. Dit heeft geleid tot een serie kunstwerken in kloskant en glas. Loslaten van oude vertrouwde patronen is hierbij erg belangrijk gebleken.

Fotograferen is in de afgelopen jaren meer dan een hobby geworden. Ik heb er beter door leren kijken. Overal zie ik mooie doorkijkjes, bijzondere vormen en patronen. Op deze website vindt u diverse voorbeelden daarvan. Op een enkele na zijn alle de foto’s door mijzelf gemaakt.

Recentelijk maak ik collages waarbij ik foto’s en kantklosmateriaal verbindt op het doek met acrylverf.

Een ander aandachtsgebied voor mij is de sport. Met name in het golfspel heb ik de samenhang tussen beelddenken en begripsdenken herkent en voor mij zelf verder ontwikkeld.

Naast deze meer praktische vaardigheden heb ik een sterk praktijkgericht denkvermogen. Mijn onderzoekende geest denkt in beelden en herkent patronen. Door vragen te stellen ontwikkelt zich een abstract model vanwaaruit ik individuele mensen en organisaties weer op weg help. De atlas van het beelddenken is hier een sterk voorbeeld van. De werkwijze lijkt intuïtief maar is gestoeld op het samenbrengen van praktijk en theorie.

Van ‘zelf’ sprekend

Zo kom ik steeds meer in mijn element en begin ‘te spuiten’. Intuïtief geef ik antwoorden op vragen die mij gesteld worden. Mijn opmerkingen en ideeën blijken zeer goed afgestemd te zijn op de situatie van de vragensteller en erg toepasbaar. Zij vallen om zo maar te zeggen in goede aarde.