Individueel gesprek

Beelddenkers komen met heel diverse vragen bij mij.  Mijn expertise ligt natuurlijk op het vlak van beelddenken , maar daarnaast ook op het vlak van overzicht krijgen en tot actie komen. Als coach ondersteun ik je bij de verwezenlijking van je doelen. Dit kunnen doelen zijn in je werk en/of op sociaal /emotioneel gebied. Weet je wat je wilt ( bijvoorbeeld meer rust, een project of studie afronden, ander werk), maar krijgt je het om de een of andere reden niet voor elkaar dan kan soms een enkel gesprek met mij verhelderend werken. Je kunt daarna weer aan de slag. Maar ook als je geen duidelijk doel hebt, kun je bij mij terecht.

Coaching

Heb je behoefte aan ondersteuning bij effectief functioneren in je werk dan is coaching gedurende iets langere tijd vaak nodig.  Hierbij kun je denken aan een half jaar waarin er 3 à 4 gesprekken plaatsvinden. In deze gesprekken bespreken we diverse situaties op het werk in relatie tot het beelddenken. Hoe kun je gegeven je eigen kwaliteiten beter omgaan met lastige werksituaties?

In deze gesprekken geef ik je handvatten om op pad te gaan / om een volgende stap te nemen. Hierbij ondersteun ik je met mijn creativiteit en energie. Eenmaal op pad loop ik als het ware een eindje met je mee.

coachgesprek

Advisering

Advisering beperkt zich vaak tot één à twee gesprekken. De advisering kan van heel diverse aard zijn, bijvoorbeeld als aanvulling op een loopbaan- of re-integratietraject. Je krijgt dan informatie over (extra) beelddenken die specifiek op je van toepassing is.
Maar ook komen mensen bij mij advies vragen als zij, als beelddenker, het overzicht zijn kwijt geraakt. In een gesprek help ik ze dan om dit weer terug te vinden.

Voor een manager/ondernemer kan de input van extra informatie over beelddenken (en het verschil met begripsdenken) erg waardevol zijn om effectiever hun medewerkers te kunnen coachen.

Reactie cliënt

“Eigenlijk heb ik op al mijn vragen antwoord gekregen. Het gesprek heeft mij goede handvatten gegeven om het beelddenken beter te hanteren. Ik was de dagen daarna enorm vermoeid, eigenlijk totaal ontspannen. Ik dacht: dit zal na verloop van tijd wel overgaan, maar tot de dag van vandaag voel ik mij een stuk zelfverzekerder dan voor het gesprek. Een ongekende rust is over me heen gevallen, als een baksteen op me neergestort”.

“Mechel weet mij iedere keer naar de kern van mijn gedachten te brengen waardoor ik de vragen waar ik mee kom zelf weet te beantwoorden en zo weer door kan op mijn pad. Ik vind het fijn om met haar te sparren zowel voor mijn bedrijf als ook soms privé.”

Inspireren

Ben je in je werk of in je persoonlijke ontwikkeling op een punt aangekomen dat je een inspiratie zou kunnen gebruiken dan is het te overwegen om hiervoor een gesprek aan te gaan. Wat wil je nu echt gaan doen? Waar ga je je energie aan besteden? In dit gesprek maak je een mindmap om je activiteiten in een samenhangend beeld te plaatsen. Dit geeft richting en daardoor energie om aan de slag te gaan.

Reactie cliënt

“Mechel herkent je op een onderzoekende en nieuwsgierige manier waarbij ze de capaciteit heeft om gebaande paden te verlaten of beter niet eens in te slaan. Haar toegepaste methodes dienen als basis voor het opstellen van een mindmap zonder je in je vrijheid te beperken.
Ik heb me met haar op een heel fijne en open manier kunnen ontdekken en verheug me erop om nieuwe wegen in te slaan.”.