Voorlichting

VoorlichtingBeelddenkwerk is continu bezig om de kennis over het verschil tussen  beelddenken en begripsdenken  te verdiepen. Op deze site vindt u hierover  informatie. In het recent verschenen boek
Beelddenken en begripsdenken: een wereld van verschil (de atlas van het beelddenken) staat nog veel meer beschreven.
Daarnaast is er de mogelijkheid om door mij een presentaties te laten houden. Ik doe dit graag voor diverse organisaties en bedrijven.

Uit eigen ervaring heb ik ontdekt wat een verschil in informatieverwerking voor misverstanden met zich mee kan brengen. Dit is aanleiding geweest om me te verdiepen in dit onderwerp. En dit is nog steeds mijn drijfveer om het aan iedereen uit te leggen.
Hierbij wil ik inzicht geven  in de verschillende manieren waarop omgegaan kan worden met informatie.

  • zintuiglijk of cognitief
  • in beeld of in woord
  • synthetisch of analytisch

Telkens ligt de nadruk erop dat iemand een ( lichte) voorkeur heeft maar beide vormen gebruikt.

Wat is Beelddenken ?

Wat is beelddenkenZonder een definitie te geven noem ik beelddenken een zintuiglijke vorm van informatieverwerking, waarbij  beelden en verbeelding de nadruk heeft. Het beeld geeft een synthese van alle informatie.
Het omzetten van dit ( denkbeeldige) beeld in woorden en geschrift vormt een obstakel in de communicatie met anderen. Ook op ander gebied is deze manier van denken oorzaak van een geheel eigen werkwijze. Te denken valt aan ordenen / opruimen, agendabeheer en onderzoek / verslaglegging.

Extra Beelddenken

Extra beelddenkenHet snelle beelddenken zorgt voor een extra dimensie, die te herkennen is aan een bijzondere creatief denken, breed en snel associëren, groot ruimtelijk inzicht en veel overzicht (helikopterview).

 

 

Presentaties

Beelddenken presentatiesBeelddenken kun je het best begrijpen door het te ervaren en te kijken hoe anderen het doen. Hiervoor verzorgt Beelddenkwerk presentaties voor een ieder die meer wil weten over het fenomeen beelddenken.
Meestal zijn deze inleidingen op verzoek van een organisatie/bedrijf.