lichaamlijk dyslectisch

Golfles op WGRozenstein

Het was na een golftraining dat ik voor het eerst de termen lichamelijk en dyslectisch samen gebruikte. Wat was het geval. Ik moest een nieuwe korte swing aanleren. Dus gewoon even iets ander ritme in mijn golfslag maken. Ik zag iedereen dat doen, maar kreeg het zelf niet voor elkaar. Tien keer kijken en dan toch maar weer proberen. Het lukte één keer en dan was het weer voorbij. Ik sprak er over met mijn teamgenoot en gebruikte daarbij de term : lichamelijk dyslectisch. Tot mijn verbazing begreep ze het meteen en voegde er zelfs aan toe dat ook zij sommige bewegingen alleen na kon doen als de trainer haar armen vastpakte en samen de beweging maakten.
In de  reactie van Annelien op mijn vorige bericht (over Maestro) beschrijft zij ook zo’n situatie en spreekt daar van kinesthetisch leren. Terwijl ik bij deze termen kinesthetisch leren moet denken aan vroeger toen ik mijn geschiedenisles zittend op  de schommel (bewegend) leerde.
Deze gedachten gecombineerd roept bij mij de vraag op : Is er een relatie tussen dyslectisch en je preferente leerwijze? Of juist met je niet preferente leerwijze?