En toen sloeg de photo-block toe. Het volgende woord was ‘bomboozled’, voor de gek houden.
Hoe ik ook nadacht, er vormde zich geen beeld. Wat te doen? Ik voelde me erg ongemakkelijk. Allerlei gedachten kwamen bij me op. :

  • Hoe kan ik mijn afspraak om een foto te maken nakomen?
  • Hoe krijg ik mijn creativiteit terug?
  • Ik heb eigenlijk ook geen tijd. De hele dag sta ik op een beurs.
  • Misschien zie ik wel iets tijdens die beurs

…en daarmee schoof ik het probleem voor me uit.
Maar hoe het ook ging die dag…..er vormde zich geen beeld. De photo-block was een feit. Mijn creativiteit stopte en mijn analytisch vermogen nam het over. De gedachten gingen door:

  • Hoe kun je zo’n abstract woord als ‘belazeren’ nu verbeelden? Zo iets voel je meer.
  • Bomboozled klinkt grappig maar dat past helemaal niet bij de betekenis.

Ik legde er nog een extra moeilijkheidsgraad overheen: De foto  moest natuurlijk wel bij mijn werk passen. Daar was ik zo tevreden mee bij de vorige foto ( to stash). Dat smaakte naar meer.
Hoe het ook zij : op het eind van de dag had ik nog niets en werd het sluimerend gevoel van falen steeds sterker. De dagen ernaar bleven inspiratieloos. Ik had ondertussen al meerder woorden voorbij laten gaan.

Loslaten
Het was al bijna een week later dat het tot mij doordrong dat meerdere deelnemers af en toe een dag ( of twee) oversloegen. Ik besloot, nogal bewust, om het maar te laten voor wat het was. Loslaten, maar niet afhaken. In het volste vertrouwen dat de inspiratie terug zou komen bekeek ik wel iedere dag het nieuwe woord. En ja hoor…. na 5 dagen was daar to curb.

Wat ik moest loslaten waren al mijn hoogdravende, gedachten om weer een sublieme creatie te maken. Gedachten die erg beperkend werkten. Gewoon met beide voeten op de grond mijn ingeving volgen, dat was wat me te doen stond. Al was het idee erg simpel.
Ik stond mij vanaf dat moment toe om niet alle dagen iets te zoeken, maar alleen een foto te posten als me iets te binnen schoot. De challenglish werd weer leuk en uitdagend, zoals het bedoeld was.